Zwijmelen op Zaterdag: Aanhaaklied nr. 1

Ik luister regelmatig naar de radio en soms krijg je me dank aan veranderingen een ander radioprogramma voorgeschoteld.
Als tiener luisterde ik naar de Avondspits van Frits Spits en regelmatig als ik vrij was ook totdat dit programma stopte Tijd voor Twee van Frits Spits.

Ik vermoed dan dat ik aanhaaklied nr. 1 voor het eerst bij hem heb gehoord. Echter het idee om nu met een aanhaaklied te komen kwam onlangs van Gijs Stavermans. Hij noemt het iets anders, maar ik ga ook eens kijken hoelang mijn ketting gaat worden.

Dit nummer draag ik niet op aan welke sporter dan ook die net wereldkampioen is geworden, kan gaan worden, nee deze is speciaal voor alle geslaagden.
Want hé van al die sporters zien we nu alleen het resultaat van heel veel trainen, bijschaven, op niveau blijven en nog meer. En dan hoop ik ook nog van Fair play.
Nee degene waar nu eens geen camera bij was die trakteer ik op dit eerste aanhaaklied.
En tegelijkertijd vind ik het jammer dat ik jullie die dit lezen niet voor één dag, of als je dat al te lang is gedurende de tijd van dit nummer een verbazingwekkende kampioen vind.
Want als je dit leest ben je gewoon heel speciaal.

Wie het volgende aanhaakliedje weet te raden, kan rekenen op een speciale vermelding volgende week 😉

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zwijmelen op Zaterdag: Aanhaaklied nr. 1

 1. Frits Spits jaaaaaaa en dan maar hopen dat het eten voor die tijd al klaar was en ik de het hele uur kon luisteren. Eigenlijk moest ik dan huiswerk maken uh uh uh 😉
  fijn weekend!
  gr Bibje

 2. Trees zegt:

  Een leuk logje Min! Dit soort weetjes zijn altijd leuk! En wie weet worden we nu echt Wereldkampioen met voetbal… Het begin is in ieder geval goed! Fijne zwijmeldag!

 3. Marja zegt:

  Alle geslaagden: een dikke proficiat! Eindelijk is de spanning voorbij.

 4. Frits Spits, wat mis ik die toch….!
  Fijn weekend gewenst!
  En ja, Good Old Queen…

 5. Plato zegt:

  Tja Queen, vermoedelijk ben ik de enige die daar niet kapot van is. Maar slecht is het nummer ook weer niet. Alleen volkomen platgezongen en gebruld.

 6. jokezelf zegt:

  Hé leuk idee zeg! Ik vind dit nummer erg goed, maar wat Plaat ook al zegt; dit is wel een helemaal kapotgebruld nummer, maar geeft niks. Evengoed lekker meegezongen. Ik denk dat het volgende lied niets anders kan zijn dan “We are the world” van USA for Africa of van 25 for Haïti.

 7. Moe worden wij van dit nummer. We denken er nog maar niet aan dat het weer nummer 1 is in de Top 2000, want dan is het december en is de zomer voorbij 😉

 8. Eerste ingeving…. dancing queen, van ABBA. Leuk zo’n ketting rijgen 🙂 Niks lekkerder dan dit meebrullen in een overwinningsroes. Maar wat je zegt… we zijn allemaal kampioenen!

 9. gewoonanneke zegt:

  Ja Frits Spits jammer dat hij gestopt is inderdaad. Zondagmorgen luister ik meestal naar de radio dan draaien ze ook mooie en vaak onbekende nummers. Ja van Queen weet ik er wel mooiere nummers al moet ik zeggen dat het wel in deze tijd van kampioenschappen en geslaagde mensen past.

 10. meninggever zegt:

  Het vervelende van Spits was dat hij ook een beetje te veel politiek gevoelig leek. Overstap vna VARA naar KRO maakte hem niet neutraler, integendeel. Zorgde dat ik hem ook op muziekgebied (hij had ook op zaterdagmiddag bij Radio 2 een programma ‘De strepen van Spits’ ) niet meer helemaal serieus kon nemen. Immers, welke smaak kreeg ik van hem te horen? Kortom, het was tijd om op te stappen voor de man en ik moet zeggen dat Staverman er een hele vlotte touch aan gegeven heeft in de middag en dat daardoor de programmering beter klopt. Queen is een van de best bands die ooit hebben bestaan. Ultiem in uitvoering en veel van hun werken zing je zo mee. Ik ben wel voor Nothing Else Matters van Metallica, zo’n geweldig nummer, en ook wat werkjes van de Stones kunnen me in vervoering brengen. Maar ja, muziek is zo breed, voor mij loopt dat echt van klassiek tot Dance….

 11. vlasje zegt:

  Tja….. Fijn weekend.

 12. Dwarsbongel zegt:

  Frits Spits is terecht vele malen onderscheiden. Altijd spits, taalvaardig en goed geïnformeerd, en altijd beschaafd. En ja, er zijn mensen die niet van Queen houden of er zat van zijn, maar dat we ze nog steeds blijven horen, dat komt doordat hun muziek nog altijd zoveel mensen aanspreekt: zou dat komen omdat het klungelwerk is? Ik blijf het in elk geval nog wel een tijdje mooi vinden!

 13. Dwarsbongel zegt:

  …en o ja, bij ons twee kleinzonen geslaagd en de vriendin van één van de twee ook nog! Bij de één wat meer spanning dan de ander, maar ze zijn er door! Feestje is al geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s