Goudkust en oceaangevoel

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:PMingLiU; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:新細明體; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;}@font-face {font-family:"@PMingLiU"; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:1; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}.MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;}@page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;}div.Section1 {page:Section1;}–>

Vandaag heb ik maar een concept gemaakt om bezwaar temaken tegen de WOZ-waarde van 01-01-2009.

 

Mijn waterrijke gemeente heeft het twee jaar op rij voorelkaar gekregen om mij niet in de pen te laten klimmen, maar nu denken zeblijkbaar dat ik mijn waterhut verplaatst heb richting de Goudkust.

Nou echt niet.

Onze waterhut staat nog steeds daar waar het al die tijdstond. Ze schatten nu in dat onze woningper m3 650 euro op die datum konopbrengen. Oké onze familie in de Randstad droomt van dit soort cijfers..

Op 01-01-2004, voordat wij de woning kochten, werd diewaarde op 500 euro geschat.

En ook pas nadat wij tegen de eerste WOZ die wijontvingen met succes bezwaar maakten.

 

Bij de volgende WOZ-waardebepaling, 01-01-2006, waren zeons bezwaar alweer vergeten en maakte ik weer met succes bezwaar tegen diebepaling.

 

De twee volgende WOZ-waardebepalingen waren redelijkrichting wat de Vereniging Eigen Huis voor onze waterhut verwachtte.

 

Dit keer zat de gemeente, die haar waterkas natuurlijkook wil spekken, echt een hele slok boven de richting waarin de VerenigingEigen Huis dacht.

 

Maar goed de gemeente dacht wellicht dat de kust veiligwas om de waarde van onze woning weer op het door hen (water)peil te brengen.

 

En echt ik heb al twee keer met succes bezwaar gemaakttegen een WOZ-waarde en dat levert maar hele kleine belastingbesparingen op .Maar ja vele kleintjes maken toch één grote.

 

Dus ook al is het maar een druppeltje minder dat wellichtnaar de waterkas van de gemeente gaat.

Als we het allemaal doen kan het natuurlijk wel eenoceaan(gevoel) worden 😉

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drakengal / geldkraan, Persoonlijk, Water. Bookmark de permalink .

9 reacties op Goudkust en oceaangevoel

 1. J@n. zegt:

  Die slaan je gewoon hoog aan omdat ze wel weten dat er toch wel bezwaar zal worden gemaakt en dan kunnen ze wat zakken. Als er geen bezwaar komt is het mooi meegenomen….
  Gr. J@n.

  @ J@n: Ach ja belastingen leuker kunnen we het niet maken, maar ook niet makkelijker…

 2. Elmar zegt:

  Ze kunnen het natuurlijk altijd proberen, maar helaas voor hen stink jij er niet in! 😉
  groetjes,
  Elmar

  @ Elmar: Ik heb al in mijn buurt gehoord dat mijn stijgingspercentage nog mee viel er waren mensen waarbij de WOZ-waarde t.o.v. vorig jaar meer dan 10% gestegen is…

 3. rietepietz zegt:

  Het kán er aan liggen dat er in je omgeving een huis verkocht is voor een hogere waarden dan er gemiddeld voor de andere huizen betaald is ,dan stijgt meteen de waarde van de andere huizen mee omdat men denkt dat vergelijkbare huizen ook vergelijkbare waarde hebben ,leuk geprobeert natuurlijk !Zeker proberen ,nee héb je al!

  @ Rietepietz: De brief is aangetekend verstuurd, en het is nu afwachten op het antwoord.

 4. hanneke zegt:

  volgens mij krijgen de WOZ mensen het heel druk, dit jaar.
  wij zijn ook verhuisd naar de goudkust. volgens hen.
  he, misschien worden we wel buren!

  @ Hanneke: De brief is nu aangetekend verstuurd. En ach wellicht hebben ze ons allemaal aan de Goudkust geplaatst om werk te genereren ;-))

 5. Jeanine zegt:

  Soms ben ik heel blij dat ik een huurhuis heb:)

  @ Jeanine: Nou maar van de huurprijzen die wij betaald hebben in onze “Haarlemse en Nijmeegse tijd” hadden we beter een huis kunnen kopen, maar ja dat is nakaarten ;-))

 6. Truus. zegt:

  Dan heb jij meer succes gehad dan wij Min. Een paar jaar geleden hadden wij ook bezwaar gemaakt maar dat werd gewoon van de (bovenwater)tafel geveegd. ;-(

  @ Truus: Gewoon bezwaar blijven maken. Want niet geschoten is altijd mis…

 7. Aline zegt:

  Ja mijn moeder is op eens 25.000 om hoog gegaan… ze sporen niet dit jaar… gelukkig gaat het bij mij nog redelijk met die woz waarde, maar ze hebben geen rekening gehouden dat er een krediet crisis is… want je de waarde was officieel al vast gesteld voor dat die begon… en zo hebben ze overal een excuus voor…

  @ Aline: Tja als ze nou gelijk met dat bedrag over de brug kwamen dan zou ik het graag ontvangen ;-)) Maar ja zo werkt het niet…

 8. Frans54 zegt:

  Ik heb ook slechte ervaringen met bezwaar tegen WOZ beschikkingen, het ene jaar toegewezen, maar het volgende jaar denken ze alweer dat ik mijn huis in de tussentijd wel omgebouwd zal hebben tot een van alle moderne gemakken voorziene villa en komen ze weer met hetzelfde of zelfs een nog hoger bedrag. Ik ben er maar mee opgehouden, het is me te veel werk voor die paar euro/tientjes die het uiteindelijk scheelt.

  @ Frans: Het scheelt inderdaad heel weinig, maar ja niet geschoten is altijd mis.

 9. Ik maôk àl jaôre bèzwaôr.
  Klein uûrsie wèrk en eên pòszègeltie vân 0,44 ct….
  Màn ik hèt nog nooit zoveêl verdient in eên uûr!

  @ Annie: Oh ik teken altijd het bezwaar aan… Maar ja goed ook die kosten heb ik er wel voor over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s