Domino

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:PMingLiU; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:新細明體; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;}@font-face {font-family:"@PMingLiU"; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:1; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-bidi-language:HE;}.MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;}@page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;}div.Section1 {page:Section1;}–> 

Het lijkt wel op Domino.

Eerst waren de banken en verzekeraars het feit dat ze eenzorgplicht richting hun klanten hebben even helemaal uit het oog verloren.

 

Hierdoor verloren de aandeelhouders van de banken enverzekeraars veel geld.

Want konden de banken en verzekeraars wel al hunrisicovolle leningen terugbetaald krijgen?

De dupe daar weer van waren de pensioenfondsen.

 

Ook zij zagen alleen maar de bomen die de luchtingroeiden.

Niet dat er steeds minder wortels in de grond zaten endat de boom zo kon omvallen.

 

Het is niet de vraag of de bomen gaan vallen.

Die zal vallen net als een dominosteen.

Bij Domino Day vallen er steeds meer stenen om.

Dan is de plek bekend waar dat gebeurt.

 

En de boom lijkt nog niet in de USA te vallen.

Die boom daar met een teveel aan creditcardschulden lijktnog steeds niet onder zijn last ten onder te gaan.

 

Echter de Griekse boom bleek in veel zwaarder weer tezijn dan men op de balans had gezet.

Maar de dupe van de rekening is steeds niet degene diehet veroorzaakte.

De rekening wordt. hoe je het ook went of keert van al datdubbel of niets, uiteindelijk bij de boeren, burgers en buitenlui gelegd.

 

Dus de eerste (de beste) die met mij domino wil spelen kan de bietenbultop.

 

Dit bericht werd geplaatst in Drakengal / geldkraan. Bookmark de permalink .

9 reacties op Domino

 1. Mama Muis zegt:

  ik wil ook niet domino met je spelen, ik wil met je twitteren!

  @ Mama Muis: Dank voor de reminder. En nu moet ik ook nog eens dat boekje met twitterrichtlijnen eens lezen…

 2. J@n. zegt:

  En nou weet ik niet of jij er over gelezen hebt, maar op dit moment groeien er in China ook al grote bomen de hemel in en ook daar zitten amper wortels aan, om maar in jou beeldspraak te blijven. Dus we kunnen wachten op de volgende klap, want China financiert, hoe gek het ook mag klinken, Amerika…..
  Gr. J@n.

  @ J@n: Ik weet het, dus China heeft de wortels van de Amerikaanse boom in hun handen..

 3. En zo zie je maar dat je zo af en toe door de bomen het bos niet meer ziet… toch?

  @ Libra: Inderdaad!

 4. Plato zegt:

  Ik vraag me af waar ik mijn enorme kapitaal aan spaargeld, van een getal van wel vier lage cijfers voor de komma, nu eens zal beleggen.China is te ver weg, VS ook. Is er niet een betrouwbare onderwaterbank? Dat is beter dan een onbetrouwbare landbank. Denk ik? En ik wil ook een beetje rente en geen rentepunten waarmee je alleen maar domme goederen tegen veel te hoge prijzen kan kopen. Bij die oranje leeuw ja. Die heeft verlies geleden. Dus de rente zal wel weer omlaag gaan.

  @ Plato: Ik heb net het spaargeld overgeboekt naar een spaarrekening zonder rentepunten. Maar of het daar stormvast staat valt nog maar te bezien.

 5. Leo zegt:

  Die Amerikanen leven al decennia lang op de lat. Sparen doe je daar niet, uitgeven wel en dan met een kredietkaartje of wat waardoor persoonlijke en staatsschulden enorm uit de pas lopen. De grieken hebben dat Amerikaans model overgenomen en lijken nu een echt probleem te hebben. En in dat kader blijkt dat het ABP, toch een toonbeeld van zelfingenomenheid en vaste waarde op pensioengebied, voor 1,4 miljard Euro te hebben geinvesteerd in dat mythologische verhalenland. Fluiten naar de centen dus, en straks voor alle mensen die daar een pensioen hebben lopen, een vermindering van inkomen. Zelfs de spaarzaamsten onder het spaarzame Nederlandse volk, kunnen hier niet tegen op werken. Tijd om weer eens wat va die toplui een bonus uit te keren…jammer dat dit niet meer in Griekse Drachmen mag….

  @ Leo: Als men wilt ik heb nog wel een paar centen in valuta van voordat we de Euro ingevoerd hebben her en der.

 6. rietepietz zegt:

  Je kunt er lang of kort over bomen , aan álles komt een eind !

  @ Rietepietz: En dat is een waar citaat!

 7. Truus. zegt:

  Potje kaarten Min? 🙂
  Whahaha, de bietenbult. Wat voor bieten denk ik dan meteen. Suikerbieten, rode bieten of maakt dat niet uit? 😉

  @ Truus: Tja dat vind ik wel leuk! En ik ken hier in de buurt alleen maar bulten met suikerbieten…

 8. Jeanine zegt:

  Nou weer van die bomen waar ik een beetje van in de war raak:) En ik wil ook geen rentepunten!!!

  @ Jeanine: Ach ik kan al in de war van bladeren raken, er zijn er maar weinig waarvan ik direct weet van welke boom die viel…

 9. Frans54 zegt:

  Die Amerikaanse boom is zo zwaar beladen dat zijn takken op de grond steunen, daardoor houdt hij het nog even vol ondanks gebrek aan wortels, maar het is wel een boom die op sterven na dood is.

  @ Frans54: Oh dat is ook een heel waar beeld wat je schetst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s