(Ball)point(s)

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:PMingLiU; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:新細明體; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;}@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;}@font-face {font-family:"@PMingLiU"; panose-1:2 2 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:136; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611969 684719354 22 0 1048577 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:1; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:PMingLiU; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}.MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;}@page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;}div.Section1 {page:Section1;}–>

Wij Nederlanders, we sparen wat af.

Zo heb ik met spaarpunten van DE (en ik drink geenkoffie!) ooit leuke kattenitems gekocht.

In de herfst was er in mijn jeugd altijd een spaarweek waarin wij metonze spaarpotten naar alle banken gingen in het dorp om maar de leukste cadeautjesdie ze daar hadden te scoren (bijv. de 4-kleurenpen).

 

Het afgelopen jaar heb ik zelfs nog een poging gedaan eenpuzzel bij elkaar te sparen.

Wat dus met dank aan minder uitgeven absoluut niet lukte.

De voetbalplaatjes die ik nu scoor die geef ik nu dusgelijk door aan degene die in de rij achter me staat.

 

Alles wat je niet in huis haalt, daar hoef je later nietsmeer mee te doen.

De blauwe leeuw die vorig jaar oranje werd meldde mij ookdat mijn rentepunten per maart na 3 jaar of langer zouden gaan vervallen.

 

Nou heb ik niet een hele sloot rentepunten, het spaargeldstaat al een tijdje op een bank die daar een beter rentepercentage voor overheeft.

 

En trouwens van de rentepunten die we wel hadden gekregenhadden we de Fatboy voor Madame M gekocht.

 

Waar ze dus heel veel plezier van heeft.

 

De bank had ook nog een leuke spaaractie waarbij ze alswe even minimaal 500 euro 3 maanden op een spaarrekening bij hen laten staan2.500 rentepunten extra over.

 

Kijk  daar had ikwel oren naar. Want met de rentepunten die we hadden konden we niet echt ietsleuks bestellen.

 

Nu met die extra rentepunten erbij heb ik alvast mijnverjaardagscadeau besteld.

Een Saunabon voor 2 personen.

 

En met dank aan de 500 euro die nu voorlopig bij die bankzal blijven staan als buffer zal het saldo rentepunten ook weer wat gaanstijgen.

 

Maar goed, ik heb liever een beter rentepercentage.

Want tja die 4-kleurenpen die ik ooit bij een spaaractiekreeg, daar heb ik niet echt lang plezier van gehad.

Dit bericht werd geplaatst in Drakengal / geldkraan. Bookmark de permalink .

14 reacties op (Ball)point(s)

 1. J@n. zegt:

  Kijk, dat bedoel ik maar. Als ze al die spaarpunten nou eens weglieten en de producten goedkoper maakten…..Daar ben ik voor!
  Het zal wel nooit gebeuren, want de mensen zijn dol op die zelfbetaalde punten an ‘cadeautjes’. Jammer maar helaas pindakkk.
  Gr. J@n.

  @ J@n: Oh daar zullen een paar marketeers niet blij mee zijn hoor. Die verdienen een boterham door dit soort acties te verzinnen. En ik wil niemand brodeloos maken.

 2. Elmar zegt:

  Nederlanders blijken echt gevoelig te zijn voor al die acties, maar ik sluit me bij J@n aan ze mogen wat mij betreft alles gewoon goedkoper maken.
  groetjes en nog een fijne zondag!
  Elmar

  @ Elmar: Tja sparen is ons met de paplepel ingegoten. Door (groot)ouders die de oorlog hebben meegemaakt. Alles goedkoper, tja het is toch een kwestie van vraag en aanbod.
  We hebben hier weken geen zout in huis kunnen halen, alle vakken waren leeg..

 3. wilma zegt:

  Oeps…..ik was je idd vergeten te vertellen dat ik je genomineerd heb voor de blog-award.
  X Wilma.

  @ Wilma: Nou mijn dank voor de nominatie hoor. Eens even kijken waar ik die prijs kan parkeren ;-))

 4. tagrijn zegt:

  Mijn idee, lage rente compenseren met spaarpunten, schiet toch op. Gooi die rente eens omhoog! ING is niet mijn DING.

  @ Tagrijn: Tja als de banken willen dat we blijven sparen zullen ze dat inderdaad moeten gaan doen.

 5. Lydia zegt:

  Oh punten sparen, niks voor mij… En al die akties op verpakkingen, daar worden astronomische kortingen beloofd, maar bij de kassa blijkt dat je eerst de bon moet opsturen en een kopie van de kassabon en dan nog een formulier invullen ….. Dan hoeft het van mij allang niet meer hoor!

  @ Lydia: De producenten maken het juist zo omslachtig omdat ze er op rekenen dat veel mensen er geen gebruik van maken. Dus eigenlijk zouden we die producten waarbij ze dit marketinginstrument inzetten links moeten laten liggen.

 6. rietepietz zegt:

  de rentepunten actie is té gek voor woorden ,het was de reden dat ik meteen gestopt ben met sparen ! de bank verdient zich al te pletter aan ons klanten en geeft dan óók nog eens geen rente meer op spaartegoeden en dwingt je tot aanschaf van artikelen die je normaal elders zou kopen ,dubbel winst voor de bank ,én geen rente betalen én nog spullen verkopen !

  @ Riet: Groot gelijk! Maar wij houden toch even 500 euro als buffer aan, want tja de inkomsten blijven dalen.
  Geen zin namelijk om het, als het niet hoeft, op de betaalrekening rood te staan…

 7. Jeanine zegt:

  Pft…. spaarpunten… ik geef die voetbalplaatjes trouwens aan mijn moeder en die geeft ze weer aan mijn nichtje:)
  Goh die vierkleurenpen die ken ik nog wel. Ze waren van plastic geloof ik en dan een zwarte, een rode, een groene en een blauwe pen toch? Dan moest je eraan draaien en dan kwam er een ander kleurtje. Je draaide ze altijd binnen twee weken kapot:)

  @ Jeanine: Jep dat was de vierkleurenpen!

 8. Gedoe met al dat gespaar en gereken en puntentellen he… Die rentepunten van mij, daar moet ik ook hoognodig weer eens flink aandacht aan besteden…

  @ Libra: Daarom spaar ik maar zo min mogelijk punten dit jaar. En voorlopig heb ik zo weinig rentepunten dat daar ook geen aandacht aan besteedt hoeft te worden.

 9. Alice zegt:

  Ik vind al die spaaracties maar onzin en probeer er niet aan mee te doen, maar de voetbalplaatjes , daar maak ik vaak een kind mee blij.

  @ Alice: Ik heb me voorgenomen om dit jaar, zolang Pim, Frits en Ida er niet om vragen, om aan geen enkele spaaractie deel te nemen..

 10. Leo zegt:

  Wij zitten door die omkatting van blauw naar oranje ook bij die Nationale Staatsbank. IK hoorde de term spaarpunten onlangs in een gesprek met een medewerker van het kantoor waar we zaken doen vallen en heb vrouwlief gewezen op dit fenomeen. Maar dit bleek al op de hoogte en smeedde allerlei snode plannetjes om ze te benutten. Ik ben benieuwd waar ik straks eindig. IN een oranje badjas in een of andere sauna?

  @ Leo: Nou ik hoor het wel wat jullie met de puntjes gaan doen. Maar ik neem echt mijn eigen badjas mee naar de sauna, rood ;-).

 11. Truus zegt:

  Met de puzzelstukjes heb ik een buurjongetje blij gemaakt en met de plaatjes maak ik weer en ander kind blij.
  We sparen wel DE punten maar verder niets.
  O ja, rentepunten ,die heeft man ook. Toch eens kijken. 🙂

  @ Truus: Ik heb de puzzelstukken geruild tegen wat Sneeuwwitje figuren. En ik spaar ook nog voor korting bij de kapper, slager, schoenenzaak en groenteman. Toch die punten ook maar eens verzilveren ;-))

 12. Mama Muis zegt:

  toch ooit een heule leuke pastamachine gescoord met airmiles!

  @ Mama Muis: Airmiles heb ik niet, maar ik hoop wel dat je pastamachine nog steeds in gebruik is en geen keukenlijk geworden is..

 13. Frans54 zegt:

  Mijn moeder had jarenlang een spaarrekening bij ze, de hoeveelheid rentepunten is echter dermate gering dat er niets fatsoenlijks mee aan te vangen is, bovendien zouden we dan een pas bij de rekening aan moeten vragen en die kost alweer de helft van wat die punten theoretisch waard zijn, schiet dus niet echt op dat systeem.

  @ Frans54: Wij hadden hier 4 rekeningen lopen. Wij hebben degene gewoon al gaande weg van 2 rekeningnummers afscheid genomen en bij de 3e rekening hebben we ook gekozen om geen pas te hebben.
  Maar ja ze brengen dan wel weer extra geld in rekening voor een extra pas. Tssssss…

 14. Plato zegt:

  Ja, die mooie oranje bank met zijn rentepunten. Ik geef je gelijk, geef maar een procentje rente meer. Eikels. Eigenlijk wil ik weg bij de ING. Het is mijn bank niet meer.

  OT. Min, zou jij me op dit emailadres een piepklein mailtje willen sturen? Gewoon OK is al genoeg.

  @ Plato: Het is vandaag 18 februari en ik heb je nu een piepklein mailtje gestuurd. Juan was ziek, ik even in zak en as om een baan die niet doorging. Nu ben ik zoals ik je al meldde in de mail op weg naar okidoki :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s